Seriál Jana Čejky, předního robotika Škody Auto

Zápisník robotika

JAK ZNĚLA VÝZVA?

Škoda Auto si přála podpořit zaměstnance, aby aktivně tvořili obsah, který by pak mohla využít pro propagaci zaměstnavatelské značky dovnitř i navenek. Jenže neměla představu, jak by tento druh spolupráce mohl probíhat. Firma tak stála před výzvou, jak přistoupit ke zpracování employee-generated contentu.

Jak jsme si poradili?

Vytvořili jsme pilotní projekt s koordinátorem robotizace svařoven Škody Auto a předním robotikem Janem Čejkou, který si přál zvýšit osvětu ve svém oboru. Na kariérním blogu automobilky, který vedeme, jsme začali publikovat seriál ze světa automatizace.

 

Tak vznikl Zápisník robotika. Tvoříme ho pomocí no-codingové platformy Shorthand. Nabízí intuitivní řešení pro tvorbu obsahu pomocí různých modulů. Umožňuje nám obsah strukturovat do přehledných tematických celků a infoboxů, využít různé transitiony, prolínaní a efekty při scrollování. Využíváme statickou i dynamickou infografiku, která usnadňuje pochopení prezentovaných informací.

 

Na jednotlivé díly vedeme z přehledného rozcestníku. Uplatňujeme takzvaný hub-and-spoke model, který je ideální z hlediska SEO – z jednoho centrálního článku (hub) vedeme do jednotlivých detailnějších článků (spoke). Google a další vyhledávače díky tomu poznají, že články tvoří celek a že se web systematicky a dlouhodobě věnuje obsahu na dané téma.

 

Jednotlivé díly seriálu mají také svou audioverzi. Rozšiřujeme tak možnosti, jak obsah konzumovat. Abychom zasáhli také mezinárodní publikum a zahraniční experty mladoboleslavské automobilky, všechny díly vznikají i v angličtině.

CO KLIENT ZÍSKAL?

Díky Zápisníku robotika se nám podařilo zvýšit zapojení zaměstnanců do komunikace značky a nastavit interní procesy tak, aby byl employee engagement jednodušší pro obě strany. Firma nyní dovede uchopit obsah tvořený zaměstnanci a vytvářet z něj kvalitní výstupy. Ostatním zaměstnancům ukazujeme, že i oni můžou své know-how předávat dál. Seriál zapadl do strategie blogu, kdy employer brand budujeme zespoda, skrze expertizu a příběhy lidí, kteří pro ni pracují. Možným uchazečům o práci v automobilce představujeme vybrané osobnosti a jejich projekty.

 

Reakce cílového publika ukazují, že jsme se pojetím nového seriálu trefili. Od publikace prvního dílu v lednu 2022 se ozvaly desítky zaměstnanců s tím, že by si přály spoluvytvářet příspěvky pro kariérní blog. O úspěšnosti seriálu při zvyšování zapojení zaměstnanců svědčí i skutečnost, že v průměru strávili uživatelé konzumací obsahu čtyři minuty a 3 % z nich se přihlásila k odběru newsletteru.

Mohlo by vás také zajímat...

Zajímá vás, co může obsah přinést vám?

Dáme vaší značce obsah. publikum. dosah. relevanci. pozornost.